PALA ŽESTOKA OSVETA! Izrael zasut sa preko 200 raketa u jednom od najvećih napada, raketiranje se nastavlja...
Raketa, Foto: EPA-EFE/ATEF SAFADI

NAPETOST KLJUČA

PALA ŽESTOKA OSVETA! Izrael zasut sa preko 200 raketa u jednom od najvećih napada, raketiranje se nastavlja...

SAD i Francuska pokušavaju da spreče da sukobi prerastu u sveopšti rat koji bi mogao da se proširi na arapski svet

Objavljeno:

Libanski Hezbolah saopštio je danas da je ispalio više od 200 raketa na nekoliko vojnih baza u Izraelu u odgovoru na jučerašnji udar u kojem je ubijen jedan od njegovih komandanata.

Današnji napad te proiranske ekstremističke organizacije je jedan od najvećih u višemesečnim sukobima duž libansko - izraelske granice, dok napetost ključa u proteklim nedeljama, navodi Asošiejted pres.

Izraelska vojska nije odmah komentarisala napad, a u sredu je potvrdila da je likvidirala Muhameda Nameha Nasera koji je predvodio jednu od tri regionalne divizije u južnom Libanu.

Nekoliko sati kasnije Hezbolah je ispalio desetine raketa tipa "kaćuša" i "falak" sa teškim bojevim glavama na sever Izraela i okupiranu Golansku visoravan. Raketiranje je danas nastavljeno.

SAD i Francuska pokušavaju da spreče da sukobi prerastu u sveopšti rat koji bi mogao da se proširi na arapski svet.

U današnjem saopštenju šiitskog Hezbolaha je precizirano da je gađano pet pozicija raketama raznih vrsta, preneo je Frans pres.

Kasnije je Hezbolah još saopštio da je ispalio i nekoliko eksplozivnih dronova na osam izraelskih pozicija u nastavku odgovora na napad i ubistvo jednog od njegovih komandanata.

Bonus video:

01:20

NA SEVERU IZRAELA SE VODI RAT O KOM NIKO NE GOVORI! Olga Izrael Dojč direktno iz zemlje sukoba: Veći deo gradova je sravnjen!

(Espreso/ Agencije/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.